Blog

Het nieuwe normaal

Het nieuwe normaalWennen aan het nieuwe normaal; het kost de een meer moeite dan de ander. Ook dieren krijgen soms te maken met gebeurtenissen die hun leven plotsklaps volledig op hun kop zetten. Zoals mijn Saartje. Zij verloor binnen twee weken haar huisgenoot en maatje Bas en buurkat en dagelijkse bezoeker Joris. Voor het eerst sinds ze ruim 7 jaar geleden Bas’ en mijn leven binnentrippelde was ze helemaal alleen… Lees verder “Het nieuwe normaal”

De gebeten hond

gebeten hond“Is die kat van jou?,” klinkt er opeens boven me. Ik ben halverwege de straat, en op de terugweg van mijn dagelijkse loopje met m’n kattenkinderen. Ik kijk op en zie een oudere mevrouw. Ze staat op een huishoudtrapje en is blijkbaar bezig met het snoeien van haar haag. Ze zwaait met haar heggenschaar naar Bas, die naast me op de stoep is gaan zitten. “Ja”, zeg ik.

“Wat een rotkat!”, sist ze venijnig. “Ja, jij daar!” Ze prikt nog eens met de schaar richting Bas om haar woorden nog meer kracht bij te zetten. Lees verder “De gebeten hond”

Plan B

Plan BHonden die trouw blijven wachten op hun baasjes, dagen, weken, maanden. Soms zelfs tot de dood erop volgt, op het internet wemelt het van dit soort verhalen. Er zijn boeken over volgeschreven en er is zelfs een film over gemaakt! Het zegt iets over de aard van het wezen ‘hond’.

Ook katten wachten op baasjes leert een zoekactie op internet. Maar dan in het asiel, op nieuwe. Lees verder “Plan B”

In Memoriam – Miss Daisy

daisy 0068 mei 2010

Vandaag, precies een jaar geleden, heb ik haar begraven, mijn prachtige Daisy. In een mooi beschilderd kistje in de tuin. Dezelfde tuin waar ze acht jaar eerder was komen aanlopen omdat ze niet meer thuis wilde wonen. Haar thuis was te druk voor haar, met twee kleine kinderen en een kat waar ze het niet mee kon vinden. Ze was al vaker weggelopen om een ander huis te gaan zoeken en ze had al diverse woningen en dito baasjes bezichtigd, en te licht bevonden. Toen vond ze mij. Lees verder “In Memoriam – Miss Daisy”

Gelukswijzer

gelukswijzerAf en toe een lekker glaasje wijn drinken, daar wordt deze kattendame gelukkig van. Wat mensen ook gelukkig maakt is het gezelschap van een huisdier. Hoe somber mijn dag ook was, ik hoef alleen maar naar mijn kattenkinderen te kijken en ik fleur al op.

Het omgaan met dieren is niet alleen goed voor ons geestelijk welbevinden, het doet ook wonderen voor de lichamelijke gezondheid.

Lees verder “Gelukswijzer”

In Memoriam – Scarface

Scarface januari 2011 375Het is vandaag precies 7 jaar geleden dat ik mijn held Scarface verloor. Het waren zijn moed, aanpassingsvermogen en wil om te vertrouwen waarmee hij mijn hart stal en mijn liefde voor zwerfkatten onvoorwaardelijk maakte. Dit is zijn verhaal…

‘Je houdt van ze en dan raak je ze kwijt’, concludeerde een kennis eens, toen bleek dat haar hond kanker had.

Ik houd van Scarface en nu ben ik hem kwijt… Lees verder “In Memoriam – Scarface”