Blog

What’s in a name?


‘Maar hij heeft toch al een naam?’, merkte een vriendin op toen ik het had over een naam voor mijn nieuwste kattenkind. ‘Ja, maar Polo is de naam die het asiel hem heeft gegeven. Deze doet me gewoon te veel aan een auto denken. Een lelijke bovendien…’ Hoe moeilijk kan het zijn om een nieuwe naam te verzinnen? Ik had dit tenslotte al vaker gedaan…

Lees verderWhat’s in a name?

Geboren in het verkeerde lichaam

Bjoetifoel, Bjóétifoel!’, roept de Poolse klusser, terwijl hij door zijn knieën zakt op de stoep. Hij strekt zijn arm uit en wijst naar mijn Saartje. We maken ons dagelijkse wandelingetje door de buurt en lopen hem tegemoet. Saar kijkt verschrikt op en rent naar de overkant, want aandacht van mensen, nee, daar houdt ze helemáál niet van.

Lees verder “Geboren in het verkeerde lichaam”

Het nieuwe normaal

Het nieuwe normaalWennen aan het nieuwe normaal; het kost de een meer moeite dan de ander. Ook dieren krijgen soms te maken met gebeurtenissen die hun leven plotsklaps volledig op hun kop zetten. Zoals mijn Saartje. Zij verloor binnen twee weken haar huisgenoot en maatje Bas en buurkat en dagelijkse bezoeker Joris. Voor het eerst sinds ze ruim 7 jaar geleden Bas’ en mijn leven binnentrippelde was ze helemaal alleen… Lees verder “Het nieuwe normaal”

De gebeten hond

gebeten hond“Is die kat van jou?,” klinkt er opeens boven me. Ik ben halverwege de straat, en op de terugweg van mijn dagelijkse loopje met m’n kattenkinderen. Ik kijk op en zie een oudere mevrouw. Ze staat op een huishoudtrapje en is blijkbaar bezig met het snoeien van haar haag. Ze zwaait met haar heggenschaar naar Bas, die naast me op de stoep is gaan zitten. “Ja”, zeg ik.

“Wat een rotkat!”, sist ze venijnig. “Ja, jij daar!” Ze prikt nog eens met de schaar richting Bas om haar woorden nog meer kracht bij te zetten. Lees verder “De gebeten hond”

Plan B

Plan BHonden die trouw blijven wachten op hun baasjes, dagen, weken, maanden. Soms zelfs tot de dood erop volgt, op het internet wemelt het van dit soort verhalen. Er zijn boeken over volgeschreven en er is zelfs een film over gemaakt! Het zegt iets over de aard van het wezen ‘hond’.

Ook katten wachten op baasjes leert een zoekactie op internet. Maar dan in het asiel, op nieuwe. Lees verder “Plan B”

In Memoriam – Miss Daisy

daisy 0068 mei 2010

Vandaag, precies een jaar geleden, heb ik haar begraven, mijn prachtige Daisy. In een mooi beschilderd kistje in de tuin. Dezelfde tuin waar ze acht jaar eerder was komen aanlopen omdat ze niet meer thuis wilde wonen. Haar thuis was te druk voor haar, met twee kleine kinderen en een kat waar ze het niet mee kon vinden. Ze was al vaker weggelopen om een ander huis te gaan zoeken en ze had al diverse woningen en dito baasjes bezichtigd, en te licht bevonden. Toen vond ze mij. Lees verder “In Memoriam – Miss Daisy”

Gelukswijzer

gelukswijzerAf en toe een lekker glaasje wijn drinken, daar wordt deze kattendame gelukkig van. Wat mensen ook gelukkig maakt is het gezelschap van een huisdier. Hoe somber mijn dag ook was, ik hoef alleen maar naar mijn kattenkinderen te kijken en ik fleur al op.

Het omgaan met dieren is niet alleen goed voor ons geestelijk welbevinden, het doet ook wonderen voor de lichamelijke gezondheid.

Lees verder “Gelukswijzer”